Zijspancrosser Koen Hermans uit Hengelo heeft een moeizaam seizoen afgesloten met een hoogtepunt. In Tsjechië veroverde hij afgelopen weekend als Nederlands landenteam de Sidecarcross of Nations.

“Zo ben je concurrenten van elkaar, en zo rij je als team samen”, zegt Hermans, die samen met zijn rivaal Etienne Bax en Gert van Werven als TeamNL uitkwam. Nadat de kwalificaties op zaterdag al werden gewonnen, was de daadwerkelijke wedstrijd vanaf de eerste startplek zondag ook een prooi voor de Nederlandse zijspanteams. “Iedereen reed twee wedstrijden en we hadden alleen maar goede uitslagen”, geeft de trotse Hermans aan. “Nederland is altijd vrij sterk in de zijspancross, dus de kans is er altijd dat je wint. Maar we zijn zeker wel tevreden.”

Voor Hermans was het een welkome opsteker na een tegenvallend seizoen. Hij sloot het GP-jaar af op een vijfde plek, hoewel hij droomde van de wereldtitel. “Ons seizoen begon al moeizaam en sukkelde maar een beetje door”, aldus de crosser, die in maart zijn duim brak en sindsdien voor zijn gevoel achter de feiten aanliep. “Het was niet top, dus het is wel mooi dat we het in Tsjechië op deze manier af kunnen sluiten.”

Dit seizoen reed Hermans met een Franse bakkenist, Nicolas Musset, met wie hij eerder in 2018 en 2019 reed. Musset zit als het seizoen in het voorjaar weer start niet meer naast Hermans. “Dus ik moet op zoek naar een nieuwe bakkenist”, zegt de Hengeloër. “Daar valt nu nog niet veel over te zeggen. Ik denk dat ik over een maand ongeveer duidelijk heb.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8