Bronckhorst wil de portemonnee trekken voor investeringen in een drietal sportaccommodaties. Paardensportvereniging PSV Zelhem krijgt een nieuwe wedstrijdbak, Golfclub ’t Zelle, bij Varssel, een nieuwe loods en bij tennisclub LTC Zelhem komen de eerste padelbanen van de gemeente.

Het geld komt uit een pot van één miljoen euro die is aangewezen voor innovaties en renovaties bij sportclubs. Een bedrag van 94.500 euro uit dit zogenaamde impulsbudget wordt bij de paardenclub ingezet voor een ‘weersbestendige’ wedstrijdbak. PSV Zelhem krijgt volgens de gemeente zo de beschikking over een wedstrijdaccommodatie die voldoet aan alle huidige eisen. Voor de bouw van de nieuwe loods bij de golfclub wordt veertigduizend euro uitgetrokken. Deze is bedoeld om handicarts op te slaan, dit zijn karretjes voor minder mobiele mensen. Aan de aanleg van de twee padelbanen bij LTC Zelhem wil de gemeente 93.000 euro bijdragen.

Waar de gemeenteraad in oktober definitief goedkeuring kan geven voor de plannen in Zelhem en Varssel, hebben clubs in Hengelo huiswerk meegekregen. Een drietal verenigingen op Het Elderink heeft elk een eigen aanvraag ingediend. Het gaat om voetbalvereniging PAX (kunstgrasveld), tennisclub HLTC (padelbanen) en volleybalvereniging DVO, handbalclub Quintus en PAX samen (beachvolleybalveld). Het college van Bronckhorst verlangt een ‘integraal plan’ voor het sportpark voordat er een voorstel naar de raad gaat, maar is wel enthousiast over de ambities.

In totaal zijn er veertien aanvragen voor geld uit het impulsbudget binnengekomen bij de gemeente. Acht aanvragers, naast de Hengelose clubs, kregen op dit moment dus nul op rekest. De ingediende plannen vallen niet binnen de kaders die zijn vastgesteld, maar de wethouder doet een open uitnodiging aan de gemeenteraad om de voortgang alsnog mogelijk te maken. “Daar gaan we het gesprek over aan”, aldus Evert Blaauw.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8