Hummelo staat komende week in het teken van theater. Maanden is er door de stichting Openluchtspel Hummelo gewerkt aan de voorstelling. Vrijdagavond 12 augustus is de eerste voorstelling.

Maanden is er geoefend op de klucht van Arlette Juch. Want na drie jaar stilte door covid is het best spannend om een zelfgeschreven stuk op de planken te brengen. Het stuk ‘Ajuu, ik vertrek!’ speelt zich in deze tijd af. Het gaat over de emigratie van een Nederlands echtpaar naar Italië weet Omroep Gelderland, die een kijkje ging nemen op het terrein van het Openluchtspel. Alle perikelen die geregeld voorbijkomen in het tv-programma ‘Ik Vertrek’ passeren ook bij dit stuk de revue en leiden tot komische en verdachte situaties. Het verhaal start in Nederland, maar speelt zich grotendeels in Italië af. Het is een vrolijk, luchtig stuk, waarbij weer het nodige te lachen valt.

De spelersgroep heeft stipt iedere week geoefend om maar liefst vijf voorstellingen aan de Spalderkamp in Hummelo te verzorgen. Ondertussen heeft de bouwploeg een indrukwekkend decor neergezet. En zo kan het publiek op 12, 13, 17, 19 en 20 augustus weer onvergetelijke avonden verwachten.

Foto: Omroep Gelderland