Doesburg maakt zich op voor de Hanzefeesten en de traditionele Sint Maartensmaaltijd. Op zaterdag 10 juni gaat de Hanzestad in een groot volksfeest terug in de tijd. Voor HetHuisDoesburg is de editie van 2023 aanleiding om in de Grote Kerk de app Doesburg op de kaart te lanceren. Met de app kunnen deelnemers op de smartphone in een paar minuten hun aardrijkskundige kennis van Doesburg en omgeving testen.

Tijdens de Hanzedag melden zich vanaf 11.00 uur traditioneel drommen bezoekers voor de bekende kop veldsoep met brood en meloen, de Maartensmaaltijd. De wachtrij die dan ontstaat wordt dit jaar een stuk gezelliger. De wachtenden kunnen, alleen of samen met anderen, op hun smartphone Doesburg op de kaart spelen. Wie de QR code scant op de posters die her en der in en rond de kerk hangen kan meteen aan de slag.

Doesburg op de kaart is gemaakt door de Joris Lindner naar een idee van HetHuisDoesburg. Joris is het jongste lid van hetHuisDoesburg en woont en werkt met zijn bedrijf Luqe in Doesburg.

© Foto: RTV Ideaal