Op 1 juni, de dag van het kind, ontvingen een heel blij verraste Django de Beijer (13 jaar) uit Steenderen en Lotte Wiggers (14 jaar) uit Kranenburg/Vorden uit handen van burgemeester Marianne Besselink en medejuryleden jeugdburgemeester Jorik en Gijs Jolink een Bronckhorster jeugdlintje.

Met het jeugdlintje zet de gemeente jongeren die iets bijzonders doen in Bronckhorst en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving, in het zonnetje. Eens in de twee jaar worden de lintjes uitgereikt. “Met de onderscheiding geven we de maatschappelijke betrokkenheid en onbaatzuchtige inzet van kinderen en jongeren graag een podium. Hun inzet is enorm belangrijk voor anderen in hun omgeving” aldus burgemeester Marianne Besselink.

De 14-jarige Lotte Wiggers uit Vorden helpt leidster Ivet sinds de start bij de peuter- en kleutergym in Vorden. Met z’n tweeën zijn ze het gezicht van de Kleuterbende, zoals de groep heet. Lotte helpt bij het klaarzetten, de begeleiding van de kinderen en het lesgeven. Als Ivet er een keer niet is, neemt ze de les ook over. Alle kinderen zijn gek op haar en hun ouders zijn onder de indruk van haar mentaliteit en inzet. De gymgroep telt inmiddels 18 kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

De 13-jarige Django de Beijer helpt mee bij dorpshuis De Kei in Steenderen met allerlei activiteiten. Het maakt hem niet uit of dat klussen binnen zijn of buiten in het groen. Hij knoopt ook heel graag gesprekken aan met de ouderen die er op bezoek komen en helpt hen waar dat nodig is. Django heeft een beperking, maar laat zich daardoor niet uit het veld slaan.

© Foto: gemeente Bronckhorst