In Het Kunstgemaal in Bronkhorst is vanaf 4 september de tentoonstelling ‘High speed, Slow motion’ te zien. In deze expositie plaatsen kunstenaars Ben Greber en Bram Kuypers vraagtekens bij ons rotsvaste geloof in technologische vooruitgang. Hun foto’s, videowerk, sculpturen en installaties nemen de toeschouwer mee in hun kritische blik, die tegelijk relativerend is.

Sinds 2020 werken Ben Greber en Bram Kuypers aan het overkoepelende project ‘All the Power that Remains’. Dit is een artistiek onderzoek naar het geloof in de technologische vooruitgang dat in onze maatschappij soms bijna de vorm van een religie kan aannemen. Het project kent verschillende hoofdstukken: elk over een ander experimenteel railtransportsysteem dat de verwachtingen (nog) niet heeft waargemaakt.

De tentoonstelling ‘High speed, Slow motion’ toont een verzameling kunstwerken die verwijzen naar het testtraject van de Transrapid. Zou er ook plek zijn in Bronkhorst voor zo’n futuristische spoorbaan? Deze suggestie komt in de tentoonstelling tot leven, met Het Kunstgemaal als bezoekerscentrum. Greber en Kuypers bieden de bezoeker zo een moment van bezinning op het idee van vooruitgang en ontwikkeling.

”High speed, Slow motion” is te zien van 4 september tot en met 7 november.