De 21-jarige volleyballer Luuk Hoge Bavel keert terug bij zijn jeugdliefde Active Living Orion. Na drie jaar bij Talentteam Papendal en een uitstapje naar Amerika hoopt de hoekspeler met de Doetinchemmers komend seizoen de landstitel te veroveren.

Hoge Bavel speelde van zijn zevende tot zijn zeventiende al voor Orion in zijn thuisstad Doetinchem. Nadat hij enkele jaren met TT Papendal in de eredivisie speelde, kwam hij het afgelopen seizoen voor de University of Charleston uit in een regionale competitie in Amerika. “Om weer ‘thuis’ te komen spelen geeft me een heel goed gevoel”, zegt de 21-jarige volleyballer op de site van Orion. “Ik ken de mensen en om terug te keren op de plek waar het allemaal begon voor mij om mijzelf nog verder te ontwikkelen in een van de beste ploegen van Nederland is voor mij de perfecte stap.”

Het seizoen van Orion ging recent als een nachtkaars uit door een 3-0 verlies in de finaleserie om de landstitel. Ook in de beker haalden de Doetinchemmers deze jaargang geen eremetaal. De taak voor volgend seizoen is volgens Hoge Bavel duidelijk: “De afgelopen seizoenen heeft Orion ieder in de finale van het landskampioenschap gestaan en is het niet gelukt om deze ook binnen te slepen, het is dus een groot doel om met Orion landskampioen te worden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Active Living Orion