De kosten voor een nieuw cultuurkwartier in Winterswijk pakken hoger uit dan eerder werd aangenomen. Er liggen nu twee varianten op tafel, waarbij het ene plan rond de veertien en het andere plan rond de vijftien miljoen euro moet gaan kosten, zo schrijft Omroep Gelderland.

Het beoogde cultuurkwartier in Winterswijk moet komen op de plek van een verpauperend gebied in het centrum, ingeklemd tussen het Weurden, Dingstraat, Roelvinkstraat en Spoorstraat. De verouderde muziekschool Boogie Woogie is het middelpunt van het gebied. De omgeving moet worden opgeknapt, inclusief de verouderde muziekschool. Ook moet er ruimte komen voor woningbouw, culturele instellingen, parkeerruimte, winkels en een park. Winterswijk nam daarvoor eerder een projectontwikkelaar in de arm, maar dit plan werd afgeschoten. Daarna is de naam voor het plan van een cultuurkwartier aangepast naar ‘Wooow’, dat staat voor Winterswijk ontmoet, ontdekt en ontplooit.

De gemeenteraad gaf het college in februari de opdracht om twee varianten, 3000 m2 en 4.000 m2 van het cultuurgebouw inclusief een stedenbouwkundig kader en gebiedsexploitatie verder uit te werken. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart en de daarop volgende coalitieonderhandelingen is het project in een stroomversnelling gekomen. Met behulp van een architect is de variant van 4000 m2 inmiddels teruggebracht naar 3300 m2, waarbij er is gekeken naar slim en efficiënt gebouwontwerp.

© Foto: Omroep Gelderland