Inwoners en bedrijven in de Achterhoek en Liemers moeten volgend jaar waarschijnlijk meer betalen aan het waterschap Rijn en IJssel, zo meldt De Stentor. Een meerderheid van het Algemeen Bestuur is voor een extra verhoging van 5 tot 8 procent. Dat betekent een verhoging van een paar tientjes per jaar voor inwoners en ondernemingen in deze regio.

Er lag al een afspraak dat de waterschapsbelastingen verhoogd zouden worden met 3 procent, maar daar komt naar verwachting nog eens 5 tot 8 procent bij op. De verhoging van een paar tientjes extra per jaar per huishouden ging niet zonder slag of stoot. Een motie van de PvdA in het Algemeen Bestuur om dit jaar af te zien van extra verhogingen om de burger te sparen, zorgde voor een stevige discussie. De PvdA en enkele andere partijen vinden een extra belastingverhoging in tijden dat burgers en bedrijven het toch al zwaar hebben, niet verantwoord.

De belastingverhoging wordt pas definitief als de begroting van het waterschap wordt vastgesteld, later dit jaar. Dan wordt de discussie opnieuw gevoerd.

Foto: Waterschap Rijn en IJssel