Het zwemseizoen is in Hoog-Keppel onder een stralend zonnetje afgesloten met het traditionele hondenzwemmen. Tientallen viervoeters gingen met hun baasje kopje onder in het Hessenbad.

“Het is een unieke afsluiting van het seizoen voor ons bad”, laat Inge Klos van het Hessenbad weten. “Omdat de honden er nooit in mogen en er weinig mogelijkheden in de buurt zijn waar ze kunnen zwemmen, doen we dit voor de honden.” Voor veel bezoekers is het een traditie geworden om met de hond naar Hoog-Keppel te komen. Ook Jasper Rieswijk, eigenaar van jonge hond Willem, keek lang uit naar deze dag: “Vorig jaar hadden we het al gezien op Facebook, maar toen was hij nog een puppy. En nu zagen we het weer, dus daarom zijn we nu hier.”

Inge Klos van het Hessenbad maakt zich geen zorgen over de kwaliteit van het water. “Honden mogen normaal niet in chloorwater, omdat ze het dan vervuilen”, aldus Klos. “Sommige honden zijn schoner dan mensen, dat kan ik je verzekeren.” Na de afsluiting wordt het bad schoon gemaakt. Voor volgend jaar staat het hondenzwemmen weer op de agenda als afsluiting. Of het weer dan net zo mee werkt als deze editie maakt voor de organisatie niet uit. “Zelfs als het een beetje regent, het hondenzwemmen gaat altijd door. Nat worden doe je toch.”

Foto: REGIO8