Door de vele regenval van de afgelopen tijd is de IJssel ver buiten haar oevers getreden. Het hoge water zorgt voor de nodige hoogwatertoeristen aan de kade in Bronkhorst.

“Het is altijd een machtig gezicht”, laat een van de toeschouwers van het natuurspektakel weten. “Omdat je hier normaal heel goed kunt fietsen. Dat het water nu veel hoger staat, is een pracht gezicht en het water leeft altijd.” Annie Wonnink uit Brummen komt vaak bij de oevers van de IJssel, maar toch blijft het hoge water haar verbazen: “Het is elke keer weer verschillend, het is geweldig.”

Door het hoge water is de pont tussen Bronkhorst en Brummen uit de vaart gehaald, terwijl iets verderop de pont tussen Olburgen en Dieren nog wel gaat. “Normaal als we met het pontje gaan zijn we met vijf minuten hier”, geeft Annie aan. Wanneer de pont wel weer verwacht te gaan varen is niet bekend.

De veerpont die over de IJssel vaart tussen Bronkhorst en Brummen staat te koop. Omwonenden en ook toeristen hopen van harte dat de veerboot, onder andere vanwege de verbinding met de overkant van het water, blijft bestaan. “Het houdt het toerisme in stand”, geeft de Brummense aan. “Dus echt jammer als het helemaal zou verdwijnen.”


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met REGIO8

©Foto: REGIO8