De Graafschap houdt zich vast aan de kleine kans die het nog heeft om de play-offs voor promotie naar de eredivisie te halen. Alleen een overwinning op bezoek bij VVV-Venlo is vrijdagavond genoeg om in de race te blijven, en dat kleine beetje hoop doet leven bij de Superboeren.

“Wij moeten gewoon winnen, dan komt de druk sowieso op VVV”, zegt trainer Richard Roelofsen. De Graafschap moet achtste worden om de play-offs te halen. Tegenstander VVV heeft die plek nu in handen en heeft vijf punten voorsprong op de Doetinchemmers. Ook het Telstar van trainer Mike Snoei, één plek en één punt boven De Graafschap, is nog in de race. “Die moeten tegen MVV en NAC, dat zijn ook aardige uitdagingen”, weet Roelofsen, die de hoop daarom niet op wil geven. “Als je nu al denkt dat het is gebeurd, zou het heel slecht zijn. Als is er maar één procent kans, wij gaan er vol voor.”

Op de achtergrond is De Graafschap al bezig met volgend seizoen. De club wil graag verlengen met vier groeibriljanten. De gesprekken met Devin Haen en Philip Brittijn verlopen goed, maar Camiel Neghli en verdediger Hillen hebben aangegeven voorlopig te willen wachten. “Er zijn nog niet echt gesprekken geweest, ik wil me nu vooral op voetballen focussen”, zegt Hillen, die aangeeft niet perse te willen vertrekken. “Ik heb het heel erg naar mijn zin en misschien kan ik De Graafschap wel naar de eredivisie brengen, hopelijk nog dit seizoen.”

Trainer Roelofsen houdt in stadion De Koel vast aan dezelfde elf namen als in het gewonnen thuisduel met MVV. De geblesseerde Ecuadoriaan Joel Valencia staat inmiddels weer op het trainingsveld, maar komt dit seizoen normaal gesproken niet meer in actie. De Graafschap hoopt de middenvelder nog altijd te verleiden tot een langer verblijf. “Het is wel onze intentie, maar de voorwaarden en dergelijke bemoei ik me niet mee”, aldus Roelofsen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met REGIO8.

© Foto: REGIO8