De Graafschap zet de deur wijd open voor een eventueel dienstverband van Klaas Jan Huntelaar als (jeugd)trainer bij de voetbalclub. De voormalig topspits loopt op dit moment twee dagen per week mee in de jeugdopleiding.

“Hij heeft nog niet uitgesproken wat hij zou willen, maar als we zo iemand aan de club kunnen binden zou dat fantastisch zijn”, zegt Jefta Bresser, hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap. “Maar ik laat hem daar helemaal vrij in. Wij genieten gewoon van het feit dat hij bij ons meedraait.” De 38-jarige topspits, opgegroeid in Hummelo, stopte afgelopen zomer als profvoetballer. Hij dook op in het amateurvoetbal bij zijn oude voetbalvereniging HC’03 uit Drempt, maar ook op jeugdcomplex De Bezelhorst in Doetinchem.

Sinds eind oktober loopt Huntelaar twee dagen per week mee bij het Onder 16-team. Volgens Bresser maakt het meedraaien van Huntelaar veel indruk binnen de jeugdopleiding: “We hadden als De Graafschap nog de hoop dat hij actief voor ons zou gaan spelen, want hij is nog hartstikke fit. Hij doet weleens in een trainingsvormpje mee en daar druipt de klasse vanaf. De oeh’s en ah’s van spelers vliegen je dan om de oren. Daarnaast kan hij heel goed vertellen wat er gevraagd wordt in de top. Dat heeft gewoon impact.”

‘Gedreven en enthousiast’
Afspraken over een dienstverband of een leertraject zijn er nog niet, ondanks de open houding van De Graafschap. “Wij spreken daar zeker met hem over, maar hij is nog aan het oriënteren op wat hij wil”, legt Bresser uit. “Daar laten we hem in alle rust een idee over vormen en dan gaan we hem helpen waar nodig.” Voorlopig geniet de hoofd jeugdopleiding van de aanwezigheid van Huntelaar: “Hij is zeer gedreven en zeer enthousiast, dat is gewoon fantastisch om te zien.”