Dinsdag heeft er in Eefe een spoofing plaatsgevonden. Door alert reageren van betrokkenen en getuigen zijn er twee verdachten aangehouden. Bij deze spoofing is er ook gebruik gemaakt van namen van politie medewerkers en heeft men zich voorgedaan als deze politie medewerker. Spoofing wordt ook wel Bank-aan-huis oplichting genoemd.

Wat is spoofing? Een oplichter belt u en doet zich voor als iemand van uw bank. Het telefoonnummer waarmee de oplichter u belt, kan het echte nummer van uw bank zijn, maar is het niet. Dit wordt spoofing genoemd. Daarna maakt de nep-bankmedewerker u wijs dat iemand van de bank bij u thuis moet langskomen om de problemen op te lossen of om uw betaalpas of inlogapparaat op te halen. Tenslotte komt er inderdaad een nep-bankmedewerker bij u aan huis om zogenaamd samen met u uw bankrekening te beveiligen of om uw betaalpas of inlogapparaatje en uw pincode op te halen.

Mocht u iets verdachts zien of denkt dat er iets niet klopt dan kan altijd contact opgenomen worden met de politie via 0900 8844 of via www.politie.nl en meer informatie over oplichting over bankzaken is te vinden op www.veiligbankieren.nl

Foto: Politie Nederland