In 2023 wordt de elfde editie van de Achterhoekse Band Competitie (ABC) gehouden, op zaterdag 25 maart. Dit gezamenlijke initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop heeft als doelstelling om talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Genoemde partijen willen talentvolle Gelderse muzikanten/bands, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek , oproepen zich in te schrijven.

Evenals de vorige editie zal ABC ook dit keer bestaan uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket. Het prijzenpakket omvat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio en een fotoshoot met een professionele popfotograaf. Voorwaarden om in te schrijven: het kunnen verzorgen van een optreden van minimaal 25 minuten (eigen werk), enige podiumervaring en demomateriaal kunnen overleggen vóór 1 maart 2023.

Na afloop van de inzendingstermijn zal een jury op kwaliteit en genre gaan selecteren, waarna bepaald zal worden welke bands een uitnodiging zullen krijgen voor de Achterhoekse Band Competitie 2023 in DRU Poppodium.

© Foto: Dave van de Schuur