De gemeente Berkelland, ProWonen, ouderenzorgorganisatie Careaz en Waterschap Rijn en IJssel buigen zich samen over de mogelijkheden tot ontwikkeling van het terrein van de voormalige waterzuivering in Borculo. Met elkaar, inwoners en andere lokale betrokkenen willen ze kijken of dit een geschikte locatie is waar goed wonen gecombineerd kan worden met zorg en omkijken naar elkaar. Ze hebben hiervoor een intentieovereenkomst afgesloten.

Het komende jaar willen de vier partijen met elkaar onderzoeken of op deze locatie een sociale en groene wijk kan ontstaan, onder de naam ‘Natuurlijk voor iedereen!’. “De vraag naar woningen is groot. Ook de vraag naar woonvormen met zorg of waar extra aandacht is voor elkaar in de wijk. We gaan samen onderzoeken of deze locatie geschikt is om een buurt te maken waarin iedereen welkom is en naoberschap voorop staat” aldus wethouder Maikel van der Neut.

De gemeente, ProWonen, Careaz en het Waterschap Rijn en IJssel hebben afgelopen jaar uitgebreid gesproken over het gedachtegoed voor het gebied. Dat heeft geleid tot deze overeenkomst. Hoe, wat en voor wie er gebouwd gaat worden staat nog niet vast.

Foto: Gemeente Berkelland