Woensdag 13 april 2022 werd bij Basisschool De Rank in Lochem een Energyfloor in gebruik genomen. De Energyfloor wordt onder andere gefinancierd middels een subsidie van Univé. Wethouder van onderwijs Henk van Zeijts en een afgevaardigde van Univé waren aanwezig bij de feestelijke opening.

De Energyfloor genaamd ‘The Gamer’ bestaat uit zonnepanelen die geïntegreerd zijn in het schoolplein en doormiddel van zonne-energie stroom opwekken. Door sensoren in de zonnepanelen kunnen kinderen verschillende interactieve spellen spelen waaronder Snake en Tic Tac Toe. De Energyfloor heeft ook educatieve spellen zoals een spel om de welbekende ‘tafels’ te kunnen oefenen. Door te lopen, springen of rennen tijdens de verschillende spellen kunnen kinderen ook zelf (beweeg) energie maken voor de school.

De Gamer krijgt kinderen in beweging. Het interactieve speeltoestel zorgt ervoor dat kinderen bezig zijn met het verbeteren van hun motorische en cognitieve vaardigheden. De Energyfloor wordt onder andere gefinancierd middels een subsidie van Univé van €9.900. De Energiefloor kan namelijk ook na schooltijd gebruikt worden door kinderen uit de buurt. De kinderen van basisschool De Rank hebben zelf ook financieel geholpen middels een sponsorloop.

Foto: RTV Ideaal

Meer foto’s in ons fotoboek