Voor de derde keer bezorgde Lions Club Bronckhorst een vracht gebruikt gereedschap bij het depot van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen. Alle handgereedschappen en kleine machines,waaronder ook naaimachines, worden door de Stichting Gered Gereedschap weer opgeknapt en verscheept naar Afrika. Daar zijn nog veel kleinschalige opleidingsinstituten die jonge mensen een ambacht leren, maar te weinig gereedschap voorhanden hebben om ze daarmee te trainen.

Nog steeds staan op vijf locaties in de gemeente Bronckhorst; De Tolbrug in Toldijk, Welkoop Vorden, Enorm in Hengelo, Welkoop Zelhem en Hubo in Zelhem duidelijk zichtbaar een krat waar men zijn afgedankte gereedschappen in kwijt kan. De leden van de Lions Club Bronckhorst halen het daar op en brengen het centraal naar de dichtstbijzijnde werkplaats van de Stichting Gered Gereedschap in Eibergen.

De leden van de Lions Club hebben besloten dat dit verenigingsjaar er ook een financiële donatie aan de Stichting Gered Gereedschap gedaan zal worden. Naast materialen heeft de stichting ook geld nodig om de transportkosten naar Afrika te bekostigen. Lions zamelen geld in ondermeer voor dit doel middels de bekende acties als de pubquizen en de tulpenverkoop in maart aanstaande.

© Foto: Lions Club Bronckhorst