Donderdag kregen Gigi Klaassen (12), Demi Putman (11), Mirre van Toor (11) en Sterre van Leer (14) een jeugdlintje. Burgemeester Mark Boumans reikte samen met kinderburgemeester Freek Belterman het lintje uit in de raadzaal van het stadhuis.

Gigi verdient het jeugdlintje door haar inzet voor de jeugd in de wijk Overstegen. Samen met haar moeder Sharon heeft zij The OVS Dance Crew opgezet. Ze biedt elke vrijdagmiddag danslessen aan in de gymzaal aan de Houtsmastraat. De lage kosten van 1 euro per les verlagen de drempel, waardoor alle kinderen kunnen deelnemen. Daarnaast toont Gigi haar maatschappelijke betrokkenheid. Samen met haar moeder organiseert ze een halloweentocht. Hiermee draagt ze bij aan leuke activiteiten voor jong en oud.

Demi en Mirre verdienen een jeugdlintje door hun inzet voor anderen. In 2022 zetten zij een actie op in hun klas en school voor de Voedselbank. Door een krat in de klas te plaatsen riepen zij hun medeleerlingen op om voedsel te verzamelen. Ook tonen Demi en Mirre doorzettingsvermogen en betrokkenheid door wekelijks de wijk in te gaan om statiegeldflessen op te halen. Ze gebruiken de inkomsten van deze flessen om voedsel te kopen dat ze zelf aan de voedselbank doneren.

Sterre verdient ook een jeugdlintje. Dat komt door haar moedige en snelle optreden in een noodsituatie. Haar daad heeft geleid tot het redden van een mensenleven. Sterre toonde oplettendheid. In een situatie waarin een busje zonder duidelijke reden het weiland inreed en niemand uitstapte, ging ze kijken. Haar beslissing om direct hulp in te roepen, getuigt van haar moed en snelle reactie in een noodsituatie.

© Foto: gemeente Doetinchem