Bennie Jolink neemt het op voor mediapersoonlijkheid Johan Derksen, die onder vuur ligt vanwege een verhaal over een kaars die hij al dan niet in een vrouw zou hebben gestoken. In een betoog laat de zanger uit Hummelo weten zich te storen aan ‘preuts gelul’ en hij ziet de uitspraken van Derksen als een onschuldig verhaal.

“Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten”, schrijft Jolink in het betoog op zijn Facebook-pagina. “Gewoon dronken lolmakerij, anders niks. De moeite niet waard om je druk over te maken.” Daarbij denkt Jolink terug aan zijn eigen ervaringen: “Stelletje hypocriete slijmerds, die niks van de zestiger en zeventiger jaren begrijpen. We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden, waar de duivel een kleur van zou krijgen! Of we er wel of niet op in gingen, laat ik in het midden, maar als overtuigd feminist, kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan.”

Derksen gaf dinsdagavond in het televisieprogramma VI Vandaag aan dat hij een kaars in een vrouw zou hebben gestoken. Later in de week zwakte hij het verhaal af, waarna de mediapersoonlijkheid donderdagavond bekend maakte te stoppen met het programma vanwege de overvloed aan kritiek. Ook meerdere sponsoren hebben hun steun ingetrokken. De 75-jarige frontman van Normaal vindt dat het ‘preuts gelul’ alle perken te buiten gaat: “Ali B is een kutmarrokaan, The Voice was één grote misbruiksessie, net als al die programma’s waarin jonge meiden graag beroemd willen worden en ik walg van ouwe muzikanten, die op jonge meiden geilen.”

Jolink zoekt wel vaker de randjes van het debat op. Zo ontwierp hij recent een gitaar als steun voor Oekraïne en uitte hij kritiek op de Russische president Vladimir Putin. Eind vorig jaar kwam Jolink in het nieuws vanwege zijn kritiek op mensen die geen coronavaccinatie wilden ontvangen. Hij typeerde deze personen als ‘Asociale Achterlijke Wappies’. Enkele dagen na deze uiting werd het standbeeld van de Normaal-frontman in Hummelo beplakt met een stuk tape.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8