Joop Wikkerink, wethouder van de gemeente Aalten, is genomineerd voor de titel Beste Bestuurder Kleine Gemeente 2021. Samen met burgemeester Vincent van Neerbos van de gemeente West Maas en Waal en wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen is hij in de race voor de titel. De verkiezing voor Beste Bestuurder wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, vakblad voor bestuurlijk Nederland. Tot en met 30 januari kan er nog gestemd worden.

Na de eerste stemronde, waaraan ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Wikkerink in de categorie Beste Bestuurder Kleine Gemeente als een van de drie genomineerden uit de bus gekomen. Bij de tweede ronde worden alle lokale en regionale politici en bestuurders nogmaals benaderd om een keuze te maken uit de genomineerden. Wikkerink heeft onder andere WMO, Minimabeleid, Schuldhulpverlening, Participatiewet, Volksgezondheid en Dierenwelzijn in zijn portefeuille.

“Ik ben echt blij verrast. Ik zie dit heel erg als een waardering voor ons college-team en de samenwerking in onze regio Achterhoek. Je moet het namelijk samen doen. Maar je moet het wel doen. Zo zit ons college in elkaar. Een fijn team!” aldus Joop Wikkerink.