Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink uit Steenderen stelt zich niet meer verkiesbaar voor zijn huidige partij JA21. De 64-jarige politicus is sinds de verkiezingen in 2021 Kamerlid voor de partij, nadat hij eerder bij de VVD en Forum voor Democratie zat.

“Tijdens de vakantie ben ik tot de slotsom gekomen dat ik me niet herkiesbaar stel bij de Tweede Kamer verkiezingen voor JA21”, meldt Eppink in een bericht op zijn sociale media, die geen specifieke reden geeft voor zijn beslissing. Hij sluit in het bericht niet uit dat hij zich voor een andere partij verkiesbaar stelt. “Ik vind samenwerking op de rechterzijde erg belangrijk en wil daartoe oproepen”, aldus Eppink. “Ik wens iedereen binnen JA21 het beste. Dank voor de prettige tijd.”

Andere Achterhoekse Kamerleden lieten eerder al weten zich wel verkiesbaar te willen stellen voor de partij waarvoor ze nu in de Tweede Kamer zitten. Zowel VVD’ers Erik Haverkort en Thom van Campen als GroenLinkser Lisa Westerveld en Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie hopen op een plek op de kandidatenlijst.


Foto: REGIO8 (archief)