Valentino Cornelissen uit Doetinchem is pas tien jaar oud en nu al NXT Dutch Open kartkampioen 2021 in de leeftijdscategorie van 7 tot 13 jaar. Op de kartbaan in Eefde geeft hij zijn kennis door aan zevenjarigen die beter willen worden in de sport.

“Ik ben kinderen les aan het geven die een kartlicentie proberen te halen”, vertelt Valentino. “Ik leer ze daarbij hoe ze in lijnen moeten rijden, hoe ze moeten remmen en weer op het gas moeten drukken.” Valentino is op zijn vierde begonnen met karten en heeft de liefde voor de sport niet van een vreemde. “Ik heb zelf vroeger ook gekart”, laat Marco Cornelissen, de vader van Valentino weten. “Mijn vader en broertje hebben aan motorracen gedaan, dus dat zit wel in de familie. Daarom is hij ook zo jong begonnen.” Ook Giorgio, het broertje van Valentino, is fanatiek karter en één van de zevenjarigen die les krijgt.

Dit jaar is Valentino kampioen geworden in de klasse mini 60 cc, maar daar stoppen de ambities van de familie niet. “We willen wereldkampioenschappen gaan rijden in Italië aankomend jaar”, laat Cornelissen weten. “Dat is onze droom en dat gaat nu echt gebeuren.” Om zich te kunnen meten met de wereldtop, heeft Valentino sponsoren nodig die helpen met de vele kosten. “Je hebt te maken met inschrijfgeld voor wedstrijden, maar ook materiaalkosten. Op wereldniveau liggen de kosten een stuk hoger, dus we zoeken bedrijven die ons daarbij willen helpen als sponsor.”

Foto: REGIO8