© Eline Bon / Tussen Kunst en Kitsch

Het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch is al tientallen jaren een hit. Per aflevering kijken 1 tot 1,5 miljoen mensen naar de verborgen schatten die van de zolder zijn gehaald, en of die enige waarde hebben. De veertigste verjaardag van het populaire programma wordt gevierd met een tentoonstelling in Ruurlo, zo schrijft Omroep Gelderland.

Wie de tentoonstelling bezoekt, ziet meerdere fraaie vondsten die in de loop der jaren opdoken in het programma. Zoals de ets van Rembrandt van Rijn die in 2020 plots op de tafel verscheen. De ets uit 1641, een erfstuk dat van moeder op zoon en daarna op kleindochter over was gegaan, hing al vele jaren bij de eigenaresse in huis, onder de trap.

“Er zijn zo veel fantastische objecten langsgekomen in het programma”, zegt artistiek directeur Maite van Dijk van Museum MORE. “Omdat de tentoonstelling op het kasteel is, hebben we groepen gemaakt met objecten zoals ze vroeger wellicht te zien zijn geweest op het kasteel: een speelgoedkamer, een bibliotheek, een keuken en een slaapkamer. Zo hebben we samen met AVROTROS een selectie gemaakt van de bijzonderste vondsten.”