De biologische vleeskuikenhouderij Kemperkip in Wehl mag verder met de bouw van dertien pluimveestallen voor een kleine 53.000 stuks pluimvee. De Raad van State stelde woensdag kippenslachterij Esbro in het ongelijk, die bezwaar maakte tegen de komst van de biologische pluimveehouderij.

“We zijn heel blij met deze uitspraak”, zegt eigenaar Herman Kemper tegen Omroep Gelderland. “We hadden al een beetje risico genomen door alvast een stal te bouwen, maar we kunnen nu verder met de bouw van de andere stallen.” In de stallen die worden gebouwd zitten straks ongeveer 4350 kippen per stal. “Er wordt wel eens gezegd dat wij megastallen willen bouwen, maar dat valt mee”, vindt Kemper. “Een gemiddelde pluimveehouder in Nederland heeft 100.000 stuks pluimvee, terwijl wij gaan naar ongeveer 50.000. Dat is de helft.”

Kemper is dan ook blij dat er na acht jaar een einde komt aan het juridische getouwtrek: “We hebben het perceel gekocht in 2015 en we zijn tot aan nu bezig geweest met de bezwaren die zijn geuit.”

© Foto: Kemperkip