In opdracht van de gemeente wordt de Keppelseweg N317 in Doetinchem na de zomer aangepakt. Vanaf midden augustus moeten weggebruikers meerdere maanden rekening houden met omleidingen op de doorgaande weg.

Volgens de gemeente is de doorgaande weg na veertig jaar toe aan vernieuwing. De eerste fase van de werkzaamheden start dinsdag 16 augustus en duurt ongeveer acht weken. Dan wordt de Keppelseweg tussen de Energieweg en de grens van de bebouwde kom richting Langerak vernieuwd. Onder meer de rijstroken van de hoofdrijbaan worden smaller gemaakt, ook komt er een ‘flauwe uitwijking’ bij de grens van de bebouwde kom om verkeer langzamer te laten rijden.

Het doorgaande verkeer vanuit Doetinchem richting Hummelo en Laag-Keppel kan omrijden via Zelhem of via Wehl. Fietsers en omwonenden krijgen een aparte omleiding. Het weggedeelte tussen de Energieweg en de Loolaan/IJsselstraat komt in de tweede fase aan de beurt, deze start op maandag 10 oktober. De aanpak beperkt zich tot de Keppelseweg binnen de bebouwde kom, daarbuiten is de provincie verantwoordelijk.

Foto: REGIO8 (archief)

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8