Op woensdag 10 januari kunnen in de gemeenten Lochem en Bronckhorst kerstbomen worden ingeleverd bij verschillende locaties in de gemeente. In Bronckhorst wordt deze actie gecombineerd met een vuurwerk-opruim-actie.

Van 13.00 tot 15.30 uur kunnen inwoners van de gemeente Lochem de kerstboom inleveren. Dit jaar zijn er in de gemeente 9 inzamelplekken. Per boom die wordt ingeleverd wordt 50 eurocent terug gegeven. In Bronckhorst organiseert de gemeente een inzamelactie van kerstbomen speciaal voor de schooljeugd. De inzameling van kerstbomen wordt gecombineerd met een vuurwerk-opruim-actie. De kinderen ontvangen 50 eurocent per ingeleverde kerstboom en volle zak vuurwerkafval. De speciale vuurwerkafvalzakken zijn weer verkrijgbaar op de basisscholen en de vuurwerkverkooppunten. Op 14 verschillende locaties kan tussen 14:00 en 16:30 uur vuurwerk en kerstbomen worden ingeleverd.

De kerstboom kan ook als groenafval naar het Recycleplein in Zutphen, Lochem, Doesburg en naar het Brengpunt in Doetinchem worden gebracht op een ander moment. De bomen worden versnipperd en aangeboden voor duurzame verwerking. De inzamelpunten zijn te vinden op de website van Circulus.

© Foto: Circulus