Al jaren is het huis van Dennis van Hagen rond kersttijd dé attractie van Hengelo. Met meer dan een miljoen kerstlichtjes brengt hij zijn huis in donkere maanden letterlijk voor het voetlicht. Maar deze winter niet meer. Door de hoge energieprijzen kan Dennis de uitbundige verlichting niet meer betalen.

“Het gaat ‘m niet worden”, zegt de Hengeloer met pijn in z’n hart tegen Omroep Gelderland. “Ik had graag willen zeggen dat de verlichting weer terug zou komen, maar als je kijkt naar de huidige energieprijzen wordt het er niet leuker op.” Het doet hem zichtbaar veel. “De meeste mensen kennen mijn huis als hét kersthuis van Hengelo. Iedereen komt langs om te kijken. In de coronatijd bood het een mooie afleiding.” Dennis startte zijn traditie ter ere van zijn overleden vader en broer. “Dat moet je nu dan stop gaan zetten. Het is jammer, maar wat moet je eraan doen?”

Toch biedt het stoppen met zijn traditie ook voordelen. Vorig jaar hing de verlichting niet, omdat Dennis met zijn gezondheid ‘aan het klungelen’ was. “Dan ga je kijken waar het aan ligt. Vorig jaar heb ik niks aan de verlichting gedaan, maar toen heb ik ook nergens last van gehad. Het brengt toch een hoop stress. Anders was ik dit weekend al begonnen…”

Foto: Omroep Gelderland (archief)