Lang twijfelde Dennis van Hagen of hij vanwege de oplopende energiekosten zijn traditionele kersthuis in Hengelo dit jaar wel moest opbouwen. Mede door zijn nieuwe vriendin werd de kerstfanaat toch overtuigd. Zijn rijtjeswoning schittert dit jaar als nooit tevoren met witte ledverlichting.

“Eerder was alles gekleurd, nu hebben we gewoon ijswit en warm wit”, vertelt Dennis, die al jarenlang traditiegetrouw zijn huis versierd rond de feestdagen. In het verleden deed hij dat samen met zijn vader en broer. Zij zijn inmiddels overleden, waarna hij in zijn eentje de kar besloot te trekken als eerbetoon. Nooit twijfelde hij om te stoppen, tot dit jaar, vanwege de stijgende energiekosten. Toen zijn nieuwe vriendin een kerstdorp in de woonkamer opbouwde, werd hij toch overtuigd: “Ze zei: ‘laten we dan iéts doen buiten’. Iets bestaat bij mij niet, dus dan krijg je iets meer.”

Het samen versieren met zijn vriendin bleek makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de Hengelose vrachtwagenchauffeur nogal zijn eigen wensen heeft. “Ik zeg weleens tegen mensen dat we net Tiny en Lau zijn”, aldus Dennis, refererend aan een echtpaar uit Rotterdam dat viraal ging vanwege hun vele ruzies. “Ik moet haar al toelaten in mijn versiering, dat heb ik natuurlijk gedaan, maar dan vindt zij dat dingen beter anders kunnen. Maarja, als mannen onder elkaar weten we allemaal dat de vrouw altijd gelijk heeft.”

De Hengelose kerstliefhebber is blij dat hij ondanks de energiecrisis een waar kersthuis heeft staan in de Maanstraat. Dennis blijft echter ambitieus, hij hoopt in de toekomst een groter en volledig computergestuurd systeem te hebben, gebaseerd op megalomaan versierde huizen in de Verenigde Staten. “Ik ben sowieso fan van Amerika, ik vind de vlag en dat soort gekkigheid al mooi”, zegt Dennis. “Dat is gewoon mega.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8