De Vordense muzikant Stef Woestenenk verheugt zich zeer op de tournee die hij in januari met Charlie Hart gaat doen. Deze Engelsman heeft volgens Stef zijn sporen in de muziek meer dan verdiend. Eind jaren zestig speelt Charlie met The People Band als een van de eerste bands ooit in Paradiso. Ruim een halve eeuw later heeft hij net een serie optredens met Chris Jagger, de broer van Mick, in Australië achter de rug.

In de aanloop naar het Ronnie Lane Memorial Concert in de Londense Royal Albert Hall ziet Stef Woestenenk in 2004 Charlie Hart over straat lopen. Charlie treedt tijdens dit herdenkingsconcert ter ere van de in 1997 overleden Ronnie Lane (bekend van Small Faces en Faces) op met de band Slim Chance. Stef is een groot fan van Ronnie en Charlie maakt in de jaren zeventig deel uit van Lanes begeleidingsband.

Op 20 januari 2023 staat het eerste optreden van CHAS (Charlie and Stef) op het programma. Niet een theater of schouwburg maar een huiskamer in Steenderen vormt dan het decor van een ‘private gig’. Daarna volgen tot en met 29 januari zeven optredens in onder meer De Hip in Deventer en bij de Streeckgenoot in Doetinchem. Het busje van Stef zet ook koers naar plaatsen als Lisse, Someren en het Duitse Stadtlohn.

Als de komende tournee beiden goed bevalt, sluit Stef niet uit dat hij en Charlie misschien ook wel samen in Londen gaan optreden. De Vordenaar zegt het belangrijk te vinden dat de liedjes van de 25 jaar geleden aan multiple sclerose (MS) overleden Ronnie Lane gespeeld blijven worden. “Ik voel me wel een beetje verantwoordelijk voor het in leven houden van zijn muziek.” Stef Woestenenk speelt in de bands MoonYard, Four Eyed Faces en Claptunes. Laatstgenoemde band is een Eric Capton- tributeband.

© Foto: Stef Woestenenk