In het kader van de tentoonstelling Hete Vuren organiseert Stedelijk Museum Zutphen een nieuwe collegereeks ‘Een uur vol vuur’ voor kinderen van 8-12 jaar. Het thema ‘vuur’ staat deze keer centraal: samen met de experts op het gebied van popmuziek, pottenbakken en brandpreventie onderzoeken de deelnemers van de colleges de verbindende, ambachtelijke en vernietigende kracht van vuur.

De reeks begint op 11 februari met het college ‘Hoe hit(te) besteding ben jij?’. Samen met docerende muzikanten van Popcollege Zutphen gaan de kinderen op zoek naar vuur in muziek en de klank ervan. Daarna gaat iedereen zelf aan de slag met het maken van muziek. Het tweede college ‘Maak je er een potje van?’ vindt plaats op zondag 10 maart en gaat over vuur en ambacht in de vorm van pottenbakken. Pottenbakster Tosan Damman van Puur Glazuur vertelt hoe potjes vroeger werden gemaakt. Tijdens het laatste college ‘Help jij ons uit de brand?’ op 14 april vertelt de Zutphense brandweer over de vernietigende kracht van vuur, over hoe branden vroeger geblust werden en hoe ze dat nu doen. Een vurig slotcollege om deze kindercollegereeks mee uit te blussen.

Deze colleges zijn voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Voorheen waren de kindercolleges onderdeel van MuseumJeugdUniversiteit. Experts geven antwoord op spannende vragen over de wereld om ons heen. Na afloop van de drie colleges krijgen de deelnemers een diploma.

© Foto: Stedelijk Museum Zutphen