© Foto: gemeente Bronckhorst

Het kinderparlement van de gemeente Bronckhorst werkt dit jaar aan een aantal thema’s. Ze kwamen afgelopen week weer bij elkaar om de voortgang te bespreken. Een ander onderwerp op de agenda was de zoektocht naar de nieuwe burgemeester.

Voor het thema Klimaat zijn Merel, Milou, Elise en Lisette (van de gemeente) bezig met het maken van een presentatie over de bodem. Deze willen we voor het einde van het schooljaar aanbieden op verschillende scholen. Het thema Verbinding pakken Cato, Loveda en Maaike op. De afgelopen weken maakten zij een brief en bedachten activiteiten. Er is afgesproken om met een groep 7 naar een verzorgingstehuis te gaan in Steenderen. Het laatste thema gaat over onze Streektaal en vorige week oefende Gijs al met het maken van een podcast. Samen met Guus wil hij hierin meer vertellen over de oorsprong van de streektaal, Achterhoekse tradities en leuke spreekwoorden.

Ook ging de groep nog aan de slag met het maken van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Oftewel waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen en wat voor persoon moet hij/zij zijn volgens het kinderparlement? Een aantal punten dat naar voren kwam is: De nieuwe burgemeester moet kindvriendelijk zijn, humor hebben en goed in het openbaar spreken, denkt aan de natuur in Bronckhorst en zorgt voor een veilige speelomgeving.