Donderdag kwam het nieuwe kinderparlement voor het eerst, na hun installatie in oktober, bij elkaar op het gemeentehuis. Het kinderparlement wordt aangevoerd door jeugdburgemeester Cato en de andere leden zijn Guus, Loveda, Gijs, Milou, Merel en Elise.

Ze maakten deze middag kennis met elkaar en dachten samen na over wat ze dit jaar willen gaan doen. Daarvoor keken ze terug naar de verschillende speerpunten die bij de verkiezingsmiddag van de jeugdburgemeester naar voren kwamen. Er staan leuke dingen op stapel, zoals activiteiten van kinderen voor ouderen, acties voor het klimaat en meer aandacht voor het Achterhoekse dialect. Daarvoor hopen ze dit jaar zelfs een heus boekje te maken.

Er zijn groepjes gemaakt om de ideeën verder uit te werken. Ook stonden ze even stil bij het vertrek van burgemeester Besselink en wat dit betekent voor het kinderparlement. Graag denken de leden mee over wat zij belangrijk vinden bij het zoeken naar een nieuwe burgemeester. Tenslotte hebben ze met zijn allen antwoorden bedacht op de best wel moeilijke vragen die jeugdburgemeester Cato van minister De Jonge had gekregen over de landelijke verkiezingen.

© Foto: gemeente Bronckhorst