Het zangkoor ‘Zo gek nog niet’ was één van de zes prijswinnaars van het Univé Oost Fonds 2019. Dit koor van zorgorganisatie Sius (voorheen De Lichtenvoorde) ontving een cheque van 7.000 euro voor nieuwe kleding voor haar leden en het aanschaffen van een gemakkelijk te vervoeren geluidsinstallatie. Door de coronacrisis ging er veel tijd overheen om dit te kunnen realiseren.

Het Univé Oost Fonds ondersteunt sinds 2011 projecten en goede doelen met een maatschappelijke uitstraling. Er is in 2019 een geldbedrag beschikbaar gesteld voor lokale projecten die in 2020 plaatsvinden. De aanvraag voor de donatie is ingediend bij Univé door een oud-medewerker van zorgorganisatie Sius.

Optreden in nieuwe kleding Helaas heeft het koor een lange tijd geen kooravonden gehad door de coronapandemie. In oktober 2021 kon het koor weer een paar keer bij elkaar komen om te zingen en de nieuwe kleding te passen. De leden en vrijwilligers staan te trappelen om weer te kunnen optreden en in de nieuwe kleding te zingen. Dankzij de bijdrage van Univé Oost is er nu uniforme kleding voor alle deelnemers en vrijwilligers van het koor. Vol trots mocht een kleine delegatie de kleding alvast showen.

Foto: RTV Slingeland