De Rocar-Tech Twente Rally kende een vrij bizar verloop, met enkele zware crashes en een onverwachte top-3. De GR Yaris Challenge heeft met Yannick Vrielink uit Zutphen een meer dan verdiende Nederlands Rally Kampioen in de gelederen. Na een sterk seizoen prolongeerde Vrielink zijn titel in de GR Yaris Challenge, maar voegde daar nog een drietal aan toe: Nederlands Rally Kampioen, Junior Rally Kampioen en winnaar van de NC2/RC2 klasse.

Maar ook de andere Yaris-rijders deden van zich spreken met prima prestaties in het algemeen klassement. Roel van der Zanden werd tweede in de Challenge, Niek Oude Luttikhuis was voor het eerst sinds een jaar ook weer van de partij. Na een sterk optreden moest de GR Yaris van Rick Arendsen zondagmiddag zijn meerdere erkennen in een boom.

Yannick Vrielink, dit keer genavigeerd door Sander van Barschot, was weer een klasse apart. Met enkele top-5 klasseringen maakte hij indruk, maar zondagmiddag moest hij gas terugnemen toen de ophanging van de versnellingsbak speling vertoonde. Dat werd op de eerstvolgende service knap gerepareerd en kon de negende plek in het algemeen klassement worden verdedigd. Hij kwam glunderend als de nieuwe Nederlandse Rally Kampioen over de finish.

© Foto: Erik van ’t Land / RallyPicture