Zaterdag reikte burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek een Koninklijke Erepenning uit aan Voetbalvereniging Terborg wegens het 100-jarig bestaan van de vereniging.

De huidige Voetbalvereniging Terborg (VV Terborg) is in 1920 opgericht onder de naam Vitesse. Vele (oud-)Terborgenaren zijn op sportief gebied bij deze club begonnen en dragen de club (nog steeds) een warm hart toe. Iedereen is welkom bij de voetbalvereniging: van jong tot oud, meisjes en jongens, dames en heren, vluchtelingen/statushouders, sportief en recreatief. Dankzij de vele vrijwilligers hebben door de jaren heen veel jongeren onvergetelijke ervaringen opgedaan.

Het internationaal A-jeugdtoernooi is een jaarlijks zeer succesvol evenement met deelname van een groot aantal binnen- en buitenlandse clubs van naam. Vele toppers bezochten het toernooi. Zo zijn onder andere de latere internationals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Klaas Jan Huntelaar, Luuk de Jong en Daley Blind als speler actief geweest in Terborg. Het Terborg Toernooi heeft zowel het stadje Terborg als de voetbalvereniging nationaal en internationaal op de kaart gezet.

Foto: Roel Kleinpenning