De 12-jarige Pim Remijn uit Doetinchem gaat met een fantastisch gevoel het nieuwe jaar in. Zijn kortebroekenactie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft 290.000 euro opgeleverd aldus Omroep Gelderland. Hij kwam een jaar geleden in actie toen zijn vriendje en klasgenootje Rein leukemie bleek te hebben: in korte broek de straat op om aandacht te vragen voor KiKa.

“Hij werd vorig jaar ziek”, legt Pim op zijn vakantieadres in Portugal uit. “Ik wilde iets doen waardoor ik iedere dag aan hem dacht en wat opviel en om geld op te halen voor KiKa. En toen ging ik in korte broek.” De actie bleek een sneeuwbaleffect te sorteren. Zelfs De Graafschap meldde zich. Pim: “Die wilde wel sponsoren. We hadden ook wat video’s opgenomen.”

Afgelopen week kreeg de actie van Pim nog een impuls. Zo’n zevenhonderd kinderen en volwassenen droegen tussen 20 en 24 december een korte broek om aandacht te vragen voor kinderen in Nederland die kanker hebben, en de teller liep gestaag op. Het gaat inmiddels weer beter met het schoolvriendje van Pim. Rein is klaar met de behandelingen en hij kan weer naar school. KiKa vertelt dat de twee jongens daarom dit jaar samen in actie kwamen.

De totaalopbrengst van bijna drie ton heeft Pim blij verrast. “Ik wist dat het wat groter zou worden, maar zo groot had ik niet verwacht.”

Foto: Omroep Gelderland