De jaarwisseling is voor de brandweer in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland beheersbaar verlopen. De brandweer is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 81 keer gealarmeerd. Vorige jaarwisseling (2020/2021) is de brandweer 57 keer gealarmeerd.

De meldingen betroffen met name container- en afvalbranden. In Elburg was er een felle uitslaande brand in een woning in de oude historische binnenstad. Vanwege dat laatste werd er opgeschaald naar classificatie ‘zeer groot’. Voor de afstemming met de betrokken hulpdiensten is er GRIP 1 afgekondigd. Door inzet van de brandweer is uitbreiding naar naastgelegen panden voorkomen. Daarnaast was er in het buitengebied van Zelhem een grote brand in een schuur. In de schuur stond onder andere een caravan. De oorzaak van beide branden is nog onbekend.

De jaarwisseling is geneeskundig gezien in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland relatief rustig verlopen. Op basis van de informatie van 5 ziekenhuizen, 4 huisartsposten en de ambulancevoorziening in de regio zijn 28 vuurwerkslachtoffers behandeld.  Vorige jaarwisseling waren dit 26 vuurwerkslachtoffers. Van de 28 vuurwerkslachtoffers zijn 7 personen behandeld in de ziekenhuizen en 21 personen op de huisartsenposten.