Dinsdagavond is er brand ontstaan bij een horecazaak aan de Grotestraat in Wehl. Er is geprobeerd door de eigenaar en aanwezigen om de brand te blussen maar dat mocht niet baten. De brandweer kreeg rond 22:10 uur de melding en schaalde bij aankomst direct op naar grote brand. Door kortsluiting in een meterkast is de brand ontstaan.

Rond 22:30 uur kwam er vooral veel zwarte rook uit het pand. Even later sloegen de vlammen uit het dak. De brand in de smalle straat in Wehl trekt veel bekijks. De politie houdt zoveel mogelijk kijkers op afstand om de brandweer hun werk goed te kunnen laten doen. Er zijn vele brandweerkorpsen ter plaatsen om de brand te bestrijden. Vanuit Doetinchem is de ladderwagen ter plaatse gekomen om de brand van boven te bestrijden.

Toen de brand uitbrak was er een vergadering gaande. De aanwezigen wisten zichzelf op tijd uit het pand naar een veilige plek te brengen. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deed de oproep aan buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden om zo stank en rook buiten de deur te houden.

Om 23:10 uur laat de veiligheidsregio weten dat de brandhaard is gelokaliseerd en dat de zonnepanelen die op het dak liggen eerst afgekoppeld moesten worden van het stroomnet om veilig te kunnen blussen.

© Foto: RTV Ideaal