Melanie Koster is vanaf het nieuwe jaar de financieel directeur van De Graafschap. De 43-jarige Zeddamse volgt Remon Enting op, die de overstap maakt naar eredivisionist Heracles Almelo.

“Ik kijk uit naar de samenwerking met Melanie en heb er alle vertrouwen in dat wij de verbeterde financiële positie waarin de club nu zit kunnen vasthouden én uitbouwen”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. De 43-jarige Koster heeft volgens de Doetinchemse voetbalclub 25 jaar ervaring in de financiële wereld als accountant en financieel eindverantwoordelijke. Ze was onder meer in dienst bij installatiebedrijf Klein Poelhuis en bouwbedrijf Van Wijnen Zuid.

Enting neemt aan het einde van dit jaar na zes jaar afscheid van De Graafschap. Hij laat de Doetinchemse voetbalclub achter met een positief eigen vermogen. “Ik ben blij dat ik met deze cijfers afscheid kan nemen”, liet Enting eerder weten. “Als je terugkijkt zijn we van best wel ver gekomen waar we alles bij elkaar moesten schrapen. Daar mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn en ik heb daar hopelijk een klein stukje aan bij kunnen dragen.”

‘Veel zin om te beginnen’
Koster laat weten blij te zijn met haar nieuwe functie op De Vijverberg: “Ik heb veel zin om te beginnen met deze uitdaging en kijk er naar uit om het goede werk, dat op financieel gebied de laatste jaren bij De Graafschap is afgeleverd, voort te zetten.”