In een kelderbox onder een appartementencomplex bij het centrum van Doetinchem is woensdag een grote hoeveelheid vuurwerk gevonden. De politie heeft de huurder van de ruimte ter plekke aangehouden.


“Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als het hier misgaat”, zegt woordvoerder Sven Strijbosch namens de politie. “Het ligt op een levensgevaarlijke plek, in een kelderbox met woningen erboven.” In totaal werd 545 kilo aan vuurwerk uit de box aan de Kommedwarssteeg gehaald. De politie spreekt van een relatief grote vangst. “Het reguliere vuurwerk is dit jaar verboden, maar dit is wel echt next level”, zegt Strijbosch. “We hebben onder meer een aantal cobra’s aangetroffen, dat zegt wel iets over de kracht en de omvang.”

De kelderbox is woensdag nog leeggehaald en is daarna verzegeld. “Het vuurwerk wordt in beslag genomen en zal worden vernietigd”, legt woordvoerder Strijbosch uit. “Het Openbaar Ministerie gaat uiteindelijk over de verdere vervolging van de verdachte. De gemeente kan nog kijken of er iets met de woning moet gebeuren.”