?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kunst door de Brievenbus is een nieuw project voor ouderen in Zutphen. Vanaf januari 2023 wordt begonnen met een startbijeenkomst. Deelnemers krijgen elke twee weken een creatieve opdracht in de brievenbus waarmee ze, alleen of samen met een kennis, (klein)kind of wie dan ook, aan de slag kunnen. De opdrachten zijn bedacht door kunstenaars. Ze kunnen worden gedaan met potlood, pen en andere spullen die men al in huis heeft. In juli volgt een presentatie van alle kunstwerkjes.

Veel ouderen genieten ervan om creatief bezig te zijn. Kunst door de Brievenbus is ontwikkeld in de corona-lockdowns door Amphion Doetinchem, toen ouderen eigenlijk niet de deur uit konden om hun hobby’s uit te oefenen. Met dit project konden zij juist in deze tijd toch thuis hun fantasie prikkelen en plezier beleven. Door het grote succes wordt Kunst door de Brievenbus al omarmd door vele gemeenten in heel Nederland. Het project wordt in Zutphen uitgevoerd door Muzehof centrum voor de kunsten, in samenwerking met welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen.

“Uit onderzoek blijkt dat kunst een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. Daarom zijn we heel blij dat we dit project samen met Perspectief ook in Zutphen kunnen opzetten” aldus projectleider Petra Bennis van Muzehof. Ouderen die willen meedoen kunnen zich nu aanmelden bij Petra Bennis via p.bennis@muzehof.nl of telefonisch via 06 38054678.

© Foto: Zan van Alderwegen