De kaartverkoop voor de Zwarte Cross 2023 staat voor de deur. De leden van de Zwarte Cross-fanclub Harder!, die dankzij hun lidmaatschap een week voorrang krijgen op de algemene voorverkoop, mogen aanstaande zaterdag los in de ticketshop. Een week later, op zaterdag 19 november om stipt 11.00 uur, gaat de wereldwijde kaartverkoop van start. De organisatie lanceerde donderdag de nieuwe slogan voor aankomende editie: ‘Nøhlen is dodelijk!’.

De vorige keer verkocht de Zwarte Cross 2020 binnen een half uur uit in een soepel verlopen voorverkoop. In 2018 waren de kaarten voor 2019 in een uur verkocht. De organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., zet alles in het werk om de beide voorverkoop-momenten ditmaal wederom zonder problemen te laten verlopen. ”Door een digitale wachtrij kan het bestelproces misschien wat langer duren, maar worden hopelijk technische problemen voorkomen en de voorverkoop zo eerlijk mogelijk gemaakt” laat de Feestfabriek weten.

De inschrijving voor de crossklassen heeft inmiddels plaatsgevonden. Binnen 15 minuten zaten alle crossklassen vol. De nieuwe crossklassen in 2023 zijn de ‘Eureka-klasse’ en de ‘Heldenklasse’. De Eureka-klasse draait om uitvinders en (om)denkers. Elke aandrijving is toegestaan, zolang er maar geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstof.

© Foto: Feestfabriek Alles Komt Goed B.V.