© Foto: Eddy Boerman

Het Paasweekend staat voor de gemeente Lochem weer in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april 2024 zullen weer een groot aantal kunstenaars en ateliers deelnemen.

De organiserende Stichting Kunst in Lochem bestaat 25 jaar en werkt aan een verbreding van de doelgroep. Zowel professionele, semi-professionele als amateur kunstenaars kunnen hieraan deelnemen. De kunstvormen zijn zeer divers. Schilderijen in uiteenlopende technieken, krijtpanelen, keramiek-, brons-, hout-, vilt-, metaalobjecten en sieraden, fotografie, tassen van gerecycled materiaal en overige toegepaste kunst.

Zaterdag heeft RTV Ideaal fotograaf Eddy Boerman een route gereden en bekeken in de dorpskernen Gorssel en Eefde. Onder prachtige weersomstandigheden een mooie route gereden door het landschap van Gorssel en Eefde. Vervolgens een bezoek gebracht aan de volgende kunstenaars van diverse technieken, ambachtslieden , schilderkunst, keramiek, houtbewerking, tekenaars. De kunstenaars waren op deze dag erg tevreden over het aantal bezoekers die bij hen kwamen kijken. RTV Ideaal fotograaf Johan Braakman bracht een bezoek aan de Kunstroute in Lochem.

Meer foto’s in ons fotoboek