Het is belangrijk dat kinderen gewoon kunnen meedoen aan schoolactiviteiten, een verjaardag vieren of een dagje weg kunnen, ook als er thuis weinig geld is. Lukt dit niet, dan springt de gemeente bij. Ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen bij de gemeente een kindpakket aanvragen. Ook als uw inkomen net boven de bijstand is, kunt u in de gemeente Bronckhorst een aanvraag doen.

Kunt u het geld voor bijvoorbeeld uitjes of schoolspullen eigenlijk niet missen? Bij het kindpakket kunt u kiezen uit veel uiteenlopende belangrijke zaken zoals een laptop, mobiele telefoon, een fiets, nieuwe kleding, verjaardagsbox, kosten van schooluitjes bioscoopbon en schoolspullen. Het kindpakket is voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die opgroeien in de gemeente Bronckhorst met weinig geld.

De gemeente Bronckhorst maakt geen geld over, alle spullen, uitjes of pakketten worden in natura verstrekt. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op www.bronckhorst.nl/kindpakket. Woont u niet in Bronckhorst, maar wilt u wel weten of uw gemeente ook deze steun biedt? Ga dan naar de website of neem contact op met uw eigen gemeente.