Sinterklaas, zijn Pieten en het paard Ozosnel waren zaterdag en zondag de hoofdgasten bij een speciale drive-through van de Radstake in Heelweg. Met bijna tweeduizend enthousiaste kinderen als gast heeft de organisatie besloten komend weekend een tweede editie te houden.


“Er zijn heel veel dingen helaas niet meer mogelijk, ook heel veel intochten zijn afgelast”, zegt Jeroen Giezenaar van de organisatie tegenover REGIO8 over de reden om de Sint Drive te organiseren. “Op deze manier heb je toch de mogelijkheid om Sinterklaas en zijn Pieten op een veilige manier met afstand te ontmoeten, maar wel op een leuke manier.” Twintig auto’s konden zich per tijdblok van een kwartier aanmelden, waarna bezoekers werden ondergedompeld in Sinterklaassfeer. Zo moesten er, vanuit het voertuig, onder meer cadeautjes in schoorstenen worden gegooid.

De organisatie moest bij onder andere het strooigoed rekening houden met coronavoorschriften. “Pepernoten nu los uitdelen is gewoon niet verstandig”, zegt Giezenaar. “Dat wordt niet verboden, maar wij spelen daar wel op in door ze verpakt aan te bieden.” Met zevenhonderd auto’s die de afgelopen dagen door de drive reden, spreekt Giezenaar over een groot succes: “We gaan het volgende week gewoon nog een keer herhalen.”