© Foto: gemeente Doetinchem

Sinds eind 2017 werkt de gemeente Doetinchem met diverse aannemers aan het gebied langs de Oude IJssel. De Missetstraat/Gaswal is versmald, er zijn meer oversteekplekken gemaakt, de maximumsnelheid is verlaagd naar 30 kilometer per uur en er is veel groen bijgekomen waaronder het Park of Dutch Dreams. Hiermee is de binnenstad meer verbonden aan de Oude IJssel.

Het is al enkele maanden rustig in het gebied en het lijkt of alles nu klaar is. Niets is minder waar: binnenkort wordt er gestart met de laatste fase van dit project. Dit gaat om het boulevardgedeelte tussen de Missetstraat en de Oude IJssel, vanaf de IJsselkade tot de fietsbrug. De voorbereidingen kostten veel tijd, ook omdat er in het gebied veel zaken spelen. Denk aan ondergrondse kabels en leidingen, de vergunningen en afstemming over de Oude IJssel, maar ook de beschikbaarheid van materiaal en mensen. Deze voorbereidingen zijn in een afrondende fase en de aannemer start voor de zomervakantie met de realisatie.

De realisatie bestaat uit: het bouwen van een betonnen tribune in het gebied naast de fietsbrug, de huidige trap van de flaneersteiger bij de fietsbrug weghalen. Hierdoor is er ruimte om de flaneersteiger onder de brug door te trekken naar het Park of Dutch Dreams. Tussen de fietsbrug en het gebied Iseldoks komt een looproute te liggen, door het gebied langs de Oude IJssel. Langs deze route komen bankjes te staan.