Op zaterdag 6 mei 2023 organiseerde Intratuin Lochem in samenwerking met Gemeente Lochem en Weet van Water een klimaatmarkt. Volgens de gemeente Lochem was er op deze dag, Ondanks het mooie weer, belangstelling voor de leerzame en gezellige markt. Er wordt op 27 mei 2023 nogmaals een klimaatmarkt georganiseerd voor alle belangstellenden die deze leerzame dag gemist hebben.

Wethouder Marja Eggink en Gert-Jan Holtkamp van Intratuin Lochem openden samen op zaterdag 6 mei de klimaatmarkten. Bezoekers vonden op de klimaatmarkt verschillende stands van diverse leveranciers. De gemeente Lochem was aanwezig om meer informatie te geven over subsidiemogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Er was voor iedereen informatie te verkrijgen over onder andere het afkoppelen van regenwater, vergroening van je tuin en verduurzamen van je woning. Er werden tijdens de klimaatmarkt verschillende gratis workshops gegeven en bezoekers konden zich aanmelden voor een rondleiding in de Innovatietuin van de Intratuin. kinderen konden tijdens de markt bij de watertafels hun eigen watervriendelijke tuintje maken en meedoen aan een speurtocht. Er waren verschillende leuke acties tijdens de klimaatmarkt. Zo konden bezoekers onder andere één tegel inruilen voor een gratis plant en kregen inwoners van de gemeente Lochem korting op een regenton vanaf 100 liter.

Op 27 mei 2023 wordt er nogmaals een klimaatmarkt georganiseerd van 11.00 tot 16.00 uur bij de Intratuin in Lochem. Tijdens de klimaatmarkten werkt Intratuin samen met de gemeente, het waterschap en leveranciers om iedereen te inspireren op het gebied van vergroenen en klimaat- en watervriendelijk tuinieren. Inwoners uit de gemeente Lochem krijgen, van 1 april 2023 tot 31 december 2023, 25 euro korting op een regenton vanaf 100 liter. Dit kan bij verschillende winkels in de gemeente Lochem, maar op is op.

© Foto: Gemeente Lochem