Na een lange lockdown periode en 2 maal uitstel vanwege Corona maatregelen, duikt folkband Lads ’n Lassies weer het theater in. “3 x is scheepsrecht” verzucht drummer en accordeonist Patrick te Dorsthorst met een glimlach. De band neemt namelijk op zaterdag 28 mei het publiek weer mee naar hun eigen theaterpub tijdens het theaterconcert ‘From Corona to Guinness’ in schouwburg Amphion. Een theaterconcert waarbij op humoristische wijze wordt stilgestaan bij de ‘Lockdown periode’ en hoe fijn het weer is om een avond samen naar de pub- en het theater te kunnen.

“De Corona periode heeft natuurlijk bij iedereen wel iets teweeggebracht en dat wilden wij als band op creatieve wijze een plekje geven. Wij hebben daarom met z’n allen hard gewerkt aan een nieuwe show. Al vonden wij het wel spannend of we na zo’n periode van afwezigheid niet in de vergetelheid waren geraakt bij het publiek” aldus Anne-Marie Weber. De actuele zaalbezetting van het theaterconcert op 28 mei toont echter aan dat dit zeker niet het geval is want de zaal is goed gevuld en dat terwijl een gemiddelde zaalbezetting ook elders in het land, sinds de Corona pandemie nog niet ideaal is.

“Er zijn overigens nog wel enkele kaarten, dus wie nog wil komen kijken is natuurlijk van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wij kijken er enorm naar uit want niets is er natuurlijk mooier dan een fijne avond vol gezelligheid, Ierse- en Schotse folktraditionals, modern folk en vooruit: Drank”, lacht Tim Huntink.

Foto: Guido Pelgrim