Zin om het nieuwe jaar fris en sportief te beginnen? Doe dan mee aan de Winterwandeling van LR&PC Ruurlo op zondagmorgen 21 januari. De wandeltocht is 10 kilometer lang en voert door een bosrijke omgeving. De route is meer dan de moeite waard: deze voert vanaf ’t Windmöllenveld richting Hengelo-Zelhem, een gebied met kleine weggetjes en zandpaden die door feeërieke bossen voeren, afgewisseld met het mooie Achterhoekse coulisselandschap.

Hoe een Landelijke Rijvereniging en Ponyclub (LR&PC) Ruurlo er bij komt om een tocht voor wandelaars te organiseren? Daarop weet bestuurslid Kim Kleine het antwoord: ”We hebben inmiddels twee keer een Hap&Stap rit voor ruiters en aanspanningen georganiseerd in het najaar. Dat was een groot succes. Tijdens de laatste rit, in oktober, kregen we best vaak de vraag of deze tocht ook voor wandelaars was. Daarom hebben we besloten om de route nu aan te bieden voor mensen zonder paard” aldus Kim Kleine.

Achterliggend doel is om de clubkas een beetje te spekken. Voorheen werd dat onder meer gedaan met de narcissenverkoopactie, maar dit is eigenlijk leuker en hierbij wordt er ook nog goed gebruik van het clubterrein gemaakt en de mooie omgeving.

© Foto: Marije Stomps